Vakbond als hefboom voor sociale verandering

12/10/2021 - 12h

De cursussen vinden plaats op de stadscampus van de universiteit Antwerpen. Er wordt op academisch niveau les gegeven en er is veel ruimte voor oefeningen en debat. De voornaamste doelgroep zijn de vakbondsafgevaardigden van de drie vakbonden. Inschrijven kost €200.

De vakbond als hefboom voor sociale verandering wordt gedurende een volledig academiejaar telkens op vrijdag gegeven. In de cursus leer je het Belgisch sociaal model hanteren. Je krijgt een basis en een actualisering van het arbeidsrecht (het huidig loonoverleg, de aansprakelijkheid van de werkgever tijdens de pandemie, het recht om te deconnecteren, telewerk,..). Verder analyseer je hoe het Belgische sociale model de werknemers na WO II emancipeerde. Dit helpt je verder om een antwoord te bieden op de huidige uitdagingen van het sociaal model.

Lijkt de volledige cursus je wat lang? Dan kan je kiezen voor een korte lessenreeks. Dat zijn modules binnen de volledige opleiding:

  • Arbeidsrecht
  • De geschiedenis van het sociaal overleg
  • Sociale wetenschappen & sociaal overleg

Per module betaal je €70.

Indien je geïnteresseerd bent, klik hieronder op de naam van de cursus en je vindt alle nodige info. Contacteer Comé als je wil inschrijven, zeker als je wil deelnemen aan de eindproef!