oostende mei 2023

Het vormingsjaar 2022-2023 zit er op!

27/06/2023 - 14h

Het Ostend Hotel is voor de ACLVB-militanten geen onbekend terrein. Volgens een jarenlange traditie sluiten we het vormingsjaar af in de Koningin der badsteden. Op het programma van de eerste dag stonden de thema's Soorten werkloosheid, Ontslag om dringende reden, Ergonomie en Tijdskrediet / thematisch verlof.

We maken hier van de gelegenheid gebruik om een speciaal woordje van dank te richten aan de 4 ACLVB-medewerkers die enthousiast afzakten naar Oostende om hun expertise met ons te delen. Sam, Nancy, Ann en Koen: jullie inzet en flexibiliteit was top! 

In het avondprograma namen we de proef op de som en konden we vaststellen dat de deelnemers (of toch de meesten) de essentie van de thema's onthouden hadden. De tweede dag leerden we de vakbond beter kennen: syndicale werking vroeger, nu en in de toekomst! In de namiddag namen Gert Truyens en Thierry Vuchelen ons mee in de voorbereiding van de sociale verkiezingen 2024!

We mochten ook meerdere deelnemers uitzwaaien. Zij vertrekken na een lange (vormings)carrière met pensioen. Het was fijn hen steeds opnieuw op de vorming te ontmoeten en wij leerden ook veel van hen: ervaringen uit de praktijk brengen onze vormingen tot leven. We hebben maar één boodschap voor jullie: geniet nu vooral van de vrije tijd en spring gerust nog eens binnen!

Wie nog niet aan het pensioen toe is en nog wat jaartjes mag blijven werken, geen nood: er komt een nieuw vormingsjaar aan! In de brochure vind je meer informatie over het aanbod en de inschrijvingsvoorwaarden. Schrijf snel in want de eerste vormingen zijn al in september gepland!