Een terugblik op 2021!

30/12/2021 - 16h

 

Vol verwachting keken we uit naar de afsluiting van het vormingsjaar 2020-2021 met onze sessies van de vorming Rechten en Plichten in Oostende. Helaas, het mocht niet zijn, ook deze moesten we noodgedwongen digitaal laten doorgaan. En zo kwam onze teller ‘digitale sessies’ eind juni op een totaal van 386 te staan.

Naast het geven van de webinars waren we in het voorjaar ook druk in de weer om ons nieuw vormingsprogramma 2021-2022 uit te werken. We brachten een grote verandering in het aanbod van de vormingen met overnachting voor onze afgevaardigden. Deze werden in een nieuw jasje gestoken en werden tweedaagse modules rond een thema, waaruit een afgevaardigde à la carte kan kiezen. Daarnaast gaan deze ook door niet alleen in Gent, maar ook in Mechelen en Genk.

In mei werd het Comé-team versterkt met de komst van een nieuwe collega, Nanoi Alloo. Nanoi zal voor Comé niet alleen vormingen geven, maar zal voornamelijk werken rond het organiseren van  bledend courses, waarvan de start gepland staat in het voorjaar 2022.

Oktober 2021… start van het vormingsjaar 2021-2022. Niet alleen wij waren heel blij dat onze fysieke sessies weer konden doorgaan. Ook onze cursisten waren even enthousiast om elkaar weer ‘lijfelijk’ te mogen ontmoeten. Maar de vreugde was van korte duur. Coronamaatregelen dwongen ons om op 30 november terug over te schakelen naar digitale sessies.

Was voor Comé 2021 dan een jaar in mineur? Neen, absoluut niet!

De flexibiliteit van onze lesgevers, deelnemers en monitoren, de positieve opmerkingen m.b.t. het à la carte-aanbod van tweedaagse modules voor onze afgevaardigden, de fijne samenwerking met al onze actoren, de positieve evaluaties, de appreciatie van onze deelnemers, en zoveel meer geven ons zoveel voldoening.
Met dat gevoel zetten we 2022 in en gaan we onze werking met evenveel, neen zelfs nog meer  enthousiasme en inzet verder zetten. Wel zullen we een glaasje minder moeten klaarzetten voor onze nieuwjaarsdrink. Collega John Hallaert neemt nl een andere functie binnen ACLVB op. Gelukkig voor Comé zal hij wel in de toekomst vorming blijven geven. Dus jullie komen hem zeker nog tegen. Wij drinken in ieder geval een glaasje op onze jarenlange fijne samenwerking en op zijn nieuwe uitdaging.

We starten 2022 voorlopig (tot eind januari) met digitale vormingssessies. Maar blijven hoopvol. Hoop naar het ‘normaal leven’. Voor Comé betekent dit enthousiast uitkijken om elkaar weer te mogen ontmoeten! Laat ‘hoop’ de spirit zijn waarmee we 2022 verwelkomen.

We wensen jullie allen een hele fijne jaarwissel en niets dan goeds in 2022!

Van harte!

Het Comé-team