Computers lopen warm en draaien overuren!

08/02/2021 - 11h

En dan is er nog ons aanbod voor alle ACLVB-leden, de immer populaire rechten en plichten vorming. Vele van onze groepen zijn reeds ver gevorderd in hun vormingsprogramma van dit schooljaar. Sommigen hadden het geluk dat ze tussen twee coronagolven door één of twee maal fysiek konden samenkomen, anderen zijn genoodzaakt naar ons te kijken en te luisteren via een webinar. Wij merken dat dit vrij goed lukt en dat jullie ons graag digitaal komen gedag zeggen, oprechte dank voor jullie deelname, wij blijven alvast ons beste beentje voorzetten.

We zien dat jullie vraag naar hele concrete thema’s over hedendaagse wetgeving die je kan gebruiken op de werkvloer groot is. Zo wordt een webinar over thematisch verlof en tijdskrediet gesmaakt, dit is overduidelijk te merken aan de interactie tijdens deze vorming, ook al is het dan digitaal, en aan de concrete vragen voor- en achteraf. Jullie zijn op zoek naar manieren om, af en toe, minder te werken zodat de balans werk-privé wat vaker in evenwicht is. Gelijk hebben jullie. De systemen bestaan, gebruik ze.

Anno 2021 hebben we (helaas) wel een reden nodig om één of ander systeem te kunnen activeren. Er zomaar even tussenuit knijpen om de wereld rond te reizen of om je droom-bouw-project uit de grond te stampen zit er helaas niet (meer) in. Althans niet in de vorm van tijdskrediet of thematisch verlof. Zorgen voor je kind(eren) daarentegen, of tijd maken om je zieke vader te bezoeken, kan wel. Je hulpbehoevende buurman bijstaan met boodschappen doen kan sinds september 2020 ook, je hebt namelijk recht op mantelzorgverlof. En er is meer…

We zetten hier graag nog eens de mogelijkheden naast en onder elkaar. Je ziet twee systemen, twee wegen die je, weliswaar afzonderlijk, kan bewandelen. Dit zijn de spreekwoordelijke rugzakken waar jullie allemaal over beschikken.

Tijdskrediet

Thematisch verlof
1 rugzak met daarin 51 maanden recht op tijdskrediet  4 rugzakken
Spreiden over je loopbaan, op is op  Nieuw thema, nieuw rugzak

Motieven

Motieven
Zorg kind < 8 jaar

Ouderschapsverlof < 12 jaar

(4 maand per kind)

Zorg kind met handicap tot 21 jaar

Zorg zwaar ziek gezins- of famiielid

Zorg zwaar ziek minderjarig kindl

Medische bijstand

(12 maand per zieke)
Palliatieve zorg

Palliatief verlof

(3 maand per palliatief persoon)
Opleiding

Mantelzorgverlof

(1 maand per hulpbehoevende)

Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar in beide gevallen kan je rekenen op een vergoeding van de RVA waardoor je inkomensverlies gedeeltelijk wordt gecompenseerd.

Wij kunnen jullie nog heel wat meer vertellen over deze manieren om het even wat rustiger aan te doen op je werk. Er zijn opportuniteiten, maar hier en daar ook addertjes, die we tijdens onze vormingen graag voor jullie blootleggen.

Je vindt een uitgebreide PowerPointpresentatie over thematisch verlof en tijdkrediet op deze website. Heb je graag dat iemand van de vormingsdienst eens bij jullie langskomt tijdens een kernvergadering om dit verder toe te lichten? Neem gerust met ons contact op (doe dit wel via jullie bestendig secretaris).  Met jouw engagement organiseert Comé ook ‘sectorale vormingen’, specifiek voor jouw sector of jouw bedrijf. Wil je hierover meer info? Neem contact op met John Hallaert (educatief medewerker) john.hallaert@aclvb.be.