Blended course Sociale verkiezingen

Op deze pagina:

  Wat?

  Ben je afgevaardigde en wil je graag de modules sociale verkiezingen volgen, maar verkies je  dit te doen op je eigen tempo en op het moment dat het jou het beste past? Dan is er goed nieuws voor jou! Comé biedt een blended course aan waarbij de voordelen van online en offline leren worden gecombineerd. De geplande fysieke lessen worden gecombineerd met online leermateriaal dat aangeboden wordt op het digitaal leerplatform Nubia learning. Interactieve leermethoden helpen je om de online leerstof beter te begrijpen, terwijl er tijdens de fysieke lessen de mogelijkheid is tot directe feedback. Om deel te nemen aan de blended course heb je enkel een laptop of tablet nodig die je ook meeneemt naar de fysieke lessen.

   

  Voor wie?

  Voor alle effectieve en plaatsvervangende leden OR, CPBW en/of SD.
  Enkel te kiezen wanneer je geen fysieke modules over de sociale verkiezingen uit het aanbod van De ondernemingsorganen kiest.

   

  Onder welke formule?

  Onder Vlaams Opleidingsverlof (32 u.), enkel als je alle online en fysieke sessies volgt.
   

  Waarover?

  Tijdens de fysieke momenten maak je in eerste instantie kennis met het digitale leerplatform Nubia learning. Hoe werk je met dit leerplatform en wat zijn de concrete toepassingen? Wie kan je bereiken indien je hulp nodig hebt en welke soorten oefeningen kan je verwachten? Anderzijds wordt er ingezet op de vaardigheden die je nodig hebt als kandidaat, maar ook op de verwerking van de aangeboden online materie door middel van oefeningen.

  In het online gedeelte ligt de focus op kennis verwerven op eigen tempo in combinatie met (digitale) oefeningen en taken. Sommige taken hebben deadlines, andere taken gebruiken we tijdens de fysieke lessen. Wanneer de oefeningen beschikbaar zijn hangt af van de verkiezingskalender. Zo kan je in december, januari, februari, maart en april nieuw materiaal verwachten.

  Naast een flexibele manier van leren, kan je volgende thema’s verwachten:

   

  Procedure sociale verkiezingen

  In de aanloop van de sociale verkiezingen is de verkiezingskalender hét instrument om de belangrijke momenten niet uit het oog te verliezen. Deze momenten hangen af van de precieze verkiezingsdatum in het bedrijf. Tijdens deze vorming krijg je een overzicht van de verschillende stappen en data in het verkiezingsproces die in jouw bedrijf moeten gevolgd worden.

   

  Kennis van ondernemingsorganen

  Je leert over de verschillende ondernemingsorganen zoals de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de werking en bevoegdheden van de syndicale delegatie. Je krijgt inzicht in de rol en de taken van deze organen en hoe zij functioneren binnen de onderneming.

   

  Competenties van een afgevaardigde

  Je ontwikkelt competenties die je als kandidaat sterker maken zoals communiceren, onderhandelen en leiderschap (ver)tonen. Deze vaardigheden zijn niet alleen relevant in aanloop van de sociale verkiezingen maar ook voor jouw algemene professionele ontwikkeling.

   

  Campagne voeren

  Een ander belangrijk onderdeel van de cursus is het voeren van een succesvolle campagne. Je leert hoe je jezelf en jouw ideeën aan collega’s kan presenteren, hoe een campagneplan op te stellen en hoe je deze campagne kan realiseren op het werk. Dit omvat bijvoorbeeld het maken van posters en flyers, je achterban toespreken en conversaties aangaan met potentiële kiezers.

   

  Waar en wanneer?

  Opgelet! De opleiding behandelt de volledige verkiezingskalender waardoor deze al voor de aanvang van de beschermingsperiode start.

  Gent

  Fysiek 8u 06.12.2023
  Online 9u zelf te kiezen tussen 07.12..2023 en 27.02.2024
  Fysiek 8u 28.02.2024
  Online 5u zelf te kiezen tussen 29.02.2024 en 24.04.2024
  Online contactmoment 2u 24.04.2024

  Brussel

  Fysiek 8u 29.11.2023
  Online 9u zelf te kiezen tussen 30.11.2023 en 20.02.2024
  Fysiek 8u 21.02.2024
  Online 5u zelf te kiezen tussen 22.02.2024 en 24.04.2024
  Online contactmoment 2u 24.04.2024