Online cursussen

Op deze pagina:

  Wat?

  De online cursussen zijn toegankelijk voor iedereen op het digitale leerplatform Nubia learning. Wil je een log-in? Klik dan hier en laat je gegevens achter.

   

  Onder welke formule?

  Enkel in je vrije tijd.

   

  Waarover?

  Nubia learning biedt een breed scala van cursussen in verschillende categorieën aan waaronder persoonlijke ontwikkeling, sociale wetgeving, 360° dienstverlening ACLVB, welzijn en duurzaamheid, veiligheid en de sociale verkiezingen van 2024. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid met cursussen over onder andere pensioenen, schriftelijke communicatie en ergonomie.

   

  Momenteel zijn onderstaande cursussen online beschikbaar:

   

  Assertief communiceren (Persoonlijke ontwikkeling)

  De cursus Assertiviteit richt zich op het verbeteren van communicatieve vaardigheden. Hierin worden de vier communicatievormen verduidelijkt. Ontdek hoe je duidelijk en respectvol je gedachten, gevoelens en behoeften kan uiten op een verbale en non-verbale manier. Je leert je grenzen op een assertieve manier aan te geven en durft neen te zeggen. Tot slot worden handvaten om constructieve feedback te geven en krijgen aangereikt.

   

  Erfrecht (360° dienstverlening ACLVB)

  De eerste unit behandelt het wettelijk erfrecht met regels en voorschriften met betrekking tot nalatenschappen, wettelijke erfopvolging en blote eigendom en naakte eigendom. Ook de wettelijke erfopvolging met betrekking tot de partner en de impact van huwelijksstelsels op de nalatenschap komen aan bod. De cursus bevat cases en oefeningen om de aangeleerde concepten in de praktijk toe te passen. De tweede unit behandelt de aangifte van nalatenschappen in Vlaanderen waarbij je leert over de procedures en vereisten om een nalatenschap correct af te handelen. De derde unit richt zich op erfbelasting in Vlaanderen.

   

  Tijdskrediet en thematisch verlof (sociale wetgeving)

  De cursus behandelt de basis van tijdskrediet en thematisch verlof inclusief veel gestelde vragen, cijfers en uitkeringen. Eveneens de specifieke motieven om in aanmerking te komen voor tijdskrediet of thematisch verlof zoals de zorg voor kinderen, zorg voor een zieke, opleiding en eindeloopbaan. Tot slot wordt je kennis getest door middel van een vragenlijst.

   

  Waar en Wanneer?

  Online in je vrije tijd.