Presentaties digitaal beschikbaar

02/10/2019 - 14h

We hebben de voor- en nadelen grondig afgewogen en we vonden verschillende redenen om de presentaties niet langer voor iedereen (ook voor de afwezigen !) af te drukken:

 

- Stel dat we 2000 cursisten hebben, die elk 2 vormingen volgen, met telkens 8 thema's en per thema een boekje van 20 pagina's; dan hebben we jaarlijks 640.000 A4-tjes nodig. Eén boom is goed voor 60.000 A4-velletjes. Door geen cursussen meer te drukken, worden er jaarlijks 10 bomen minder gekapt.

- De verzending van de boekjes naar de verschillende vormingslocaties was elk jaar een hele klus. Elk jaar geraakte wel een pakketje zoek. Dit gevaar is nu geweken.

- Ik ken er nog enkele: cursisten die al het vormingsmateriaal bewaren, soms zelfs de exemplaren van veel jaren terug. Maar het zijn uitzonderingen. Veel vaker belanden de boekjes -uiteindelijk- toch bij het oud papier.

Je vindt de presentaties terug op deze website door eerst op de vormingssoort te klikken (op de hoofdpagina) en dan op het thema. Bv. Rechten en plichten van de werknemer -> Procedure sociale verkiezingen.

 

Maar wat met mensen die een papieren versie van de presentatie wel handig vinden om de vorming te kunnen volgen?  Of wat met de mensen die de powerpoint zelf willen aanvullen met wat ze horen tijdens de vorming?

In veel gevallen kan dat handig zijn en in sommige gevallen noodzakelijk. Denk maar aan een meer technisch thema zoals de procedure van de Sociale Verkiezingen...

Druk dan voor jezelf de presentatie af en breng ze mee naar de vorming. Heb je geen printer thuis, dan kan je steeds een exemplaar van de presentatie aan je monitor of de vormingsdienst vragen. We printen het in dat geval graag voor je af!

Bekijk hier het filmpje met de instructies.