Corona en het VOV

17/03/2020 - 11h

Wat zijn de gevolgen per optie?

Comé plant de les op een later moment in

Als de lessen na de coronaperiode opnieuw ingepland worden, is er geen probleem voor het VOV. Als in dat geval de laatste les verschoven wordt, dan verlengt de opleiding tot de nieuwe datum.

Comé plant de les niet op een later moment in en de opleiding wordt stopgezet

Als de les niet op een later moment ingepland wordt, dan wordt de opleiding stopgezet. Na de datum van stopzetting kunnen er geen uren VOV meer opgenomen worden. Voor de uren die opgenomen waren voor de stopzetting, is er geen probleem. Als de geannuleerde les de laatste lesdag was, stopt de opleiding automatisch op de laatste cursusdag die oorspronkelijk voorzien was.

Comé plant de lessen niet op een later moment in en de opleiding wordt niet stopgezet

Als de geannuleerde les niet de laatste les van een programma was en er zijn nog lessen in mei of juni gepland, dan zijn enkel de lessen tot en met 4 april geannuleerd. De uren van de geannuleerde lessen kunnen niet opgenomen worden. De uren die later gevolgd worden, kunnen wel opgenomen worden.

Wat zijn de gevolgen als je niet minstens 32 uren les volgt?

Om recht te hebben op VOV, moet je minstens voor 32 uur ingeschreven zijn bij Comé binnen een tijdsperiode van één jaar. Je hoeft geen 32 uur in de les aanwezig te zijn om de gevolgde uren te kunnen opnemen.

Welke invloed heeft het annuleren van de lessen op het aantal uren VOV waarop de werknemer recht heeft?

Alle vormingen bij Comé zijn opleidingen met verplichte aanwezigheid. Enkel de uren waarop je aanwezig was op de vorming, kunnen opgenomen worden bij de werkgever. Als de lessen geannuleerd zijn, dan heb je geen recht op VOV voor die uren. Je afwezigheid op de vorming is gewettigd.

Wat doen we praktisch?

Het is niet duidelijk hoe lang de maatregelen in verband met corona zullen van tel zijn en het is praktisch ook niet mogelijk alle lessen te verplaatsen naar de meimaand. We laten je zo snel mogelijk weten welke lessen verzet worden en welke opleidingen stopgezet worden. Als je verwittigd wordt van een stopzetting, geef dit dan onmiddellijk aan je werkgever door.

Het verloop van de coronacrisis is onvoorspelbaar en de situatie verandert dagelijks. Houd daarom onze website in de gaten voor de meest recente info. Er zal ook online lesmateriaal beschikbaar gesteld worden.

Aarzel niet om ons te contacteren indien er problemen zijn: 09/24 23 963