Engagement 2.0

Op deze pagina:

  Deze vorming (vroeger Kennis Troef -deel 3) is voor iedereen!

  Je kan de vorming volgen in je vrije tijd of onder BEV (32 u.)

  De vorming  wordt georganiseerd van oktober 2018 tot april 2019. Alle uitnodigingen en programma's zijn verstuurd.

  Een overzicht van het tijdstip en de locaties waar de vormingen doorgaan:

  •             8 vrijdagavonden: Aalst, Halle, Herentals, Lier, Lokeren, Ninove en Zottegem

  •             8 zaterdagvoormiddagen: Antwerpen

  •             4 volledige zaterdagen: Aarschot, Genk, Gent, Maldegem, ­Tienen en Zelzate

  Een team van interne lesgevers en freelancers geeft in de verschil­lende centra een brede waaier aan thema’s. Een selectie van de thema’s die je pad kunnen kruisen…

  Samenlevingsvormen

  Uit liefde, verantwoordelijkheid, solidariteit, financiële overwegingen, … Veel mensen wonen niet alleen, maar leven samen met een partner, een kind, met vrienden of zelfs met mensen waarmee ze geen enkele band hebben of welke men tijdelijk onderdak wil bieden uit solidariteit. In deze cursus overlopen we de verschillende mogelijkheden op het gebied van samenlevingsvormen met of zonder partner en bekijken we de rechten en plichten die hieruit voortvloeien.

  Hoogsensitiviteit

  Voel je je onprettig in een drukke omgeving? Merk je subtiele verschillen op in je omgeving? Krijg je soms te horen dat je ‘anders’ bent? Dan ben je misschien hoogsensitief! Tijdens deze vorming krijg je een duidelijk zicht op wat het is en krijg je tips hoe er mee om te gaan. We staan ook stil bij stress en welke gevolgen dit op ons kan hebben.

  Veilig van en naar het werk

  Velen slaagden jaren geleden voor hun rijexamen. Proficiat! Zou dit jullie vandaag ook nog lukken of zou hier zware studie aan vooraf moeten gaan? Sinds 2018 kent België een aangepaste verkeerswetgeving. We zoomen in op de hedendaagse wegcode en de verschillende rijopleidingen. We testen grondig je huidige kennis maar beloven alsnog geen boetes uit te schrijven als je kennis ‘onvoldoende’ blijkt te zijn.

  Mijn werk, mijn geld en ik

  In deze cursus schaven we onze kennis bij met de meest uiteenlopende financiële onderwerpen die de voorbije maanden onvoldoende de pers hebben gehaald, maar daarom niet minder belangrijk zijn. We zijn allemaal consumenten die nauwgezet met onze centen moeten omgaan en daarom mag een quiz over ons budget niet ontbreken. Verder enkele tips & tricks die het dagelijkse leven iets makkelijker kunnen maken.

  Van misdaad tot straf

  Hier zal het al snel duidelijk worden dat iedereen al eens een misdrijf heeft begaan. Nochtans verscheen niet iedereen hiervoor meteen voor de rechtbank. Gelukkig maar! Tijdens deze cursus zoeken we uit wanneer iemand nu precies voor een rechtbank zal verschijnen en wat de procedures zijn. Ook de bijhorende strafmaten komen aan bod.

  Een gezonde kijk op geestelijke gezondheid

  Sociale media, appsoluut noodzakelijk

  Sparen en beleggen -deel 2